Am avut o viata plina de experiente!

Am avut o viata bogata.

Am inceput inca din scoala generala sa scriu. Sigur, nu mai gasesc nici un caiet si am pierdut tot, deci nu am nici o dovada pentru asta in afara de pofta mea de a scrie si de a impartasi. Apoi, in liceu am fondat impreuna cu alti trei prieteni o trupa rock, cu care am fost pe mai toate scenele de atunci. Inca mai am cateva piese pastrate. Una din ele o puteti asculta aici.

Pe vremea aia, inregistram noi singuri, cu un casetofon. Nu aveam un studio iar calitatea lasa de dorit. Dar ma bucur ca am pastrat chiar si asa, o farama din perioada de atunci. Rock on!

Am inceput sa lucrez inca din anul intai de facultate, in vanzari directe. Nu am facut armata. Dar nu stiu cati din cei care au facut armata ar putea sa reziste in sistemul ROM-CAN, primul sistem de vanzari directe cu care am luat contact. Ne trezeam dimineata la 3 sau 4 si plecam uneori la cateva sute de kilometri cu cate o geanta uriasa, plina de produse (dupa ce ajunsesem lider, de cele mai multe ori trebuia sa vand produse pe care altii nu reuseau, cu ambalaje rupte, iar unele din produse aveau defecte sau erau ruginite; dar, nu aveam de ales, jobul meu era sa fac bani pentru companie si sa arat oamenilor noi din echipa cum se face asta) pe care o taram dupa mine pana cand o goleam. Plecam cu trenul sau cu masini de ocazie si ne intorceam cand terminam de vandut produsele, in acelasi mod, cu trenul sau cu masini de ocazie. Trebuia sa fim la birou zilnic, cel putin seara „la retur” cand ne luam produse pentru a doua zi si plateam produsele vandute oprindu-ne comisioanele. Din vremea de atunci imi aduc aminte cum efectiv hipnotizam oamenii. Nu inteleg altfel cum si de ce reuseam sa vand. Uneori, in echipa pe care o antrenam (oameni noi, in primele zile si carora trebuia sa le arat ca se poate) erau si tipi gen „Gica Contra”. Orice as fi facut, nu era bine. Nu credeau in business, nu simteau suflul de motivatie si radeau de energia noastra si de dorinta de a reusi. Si atunci trebuia sa ii confrunt. Tehnica era sa fac un pariu cu Gica Contra din care sa ies invingator. Riscul era mare. Puteam pierde tot ce construisem pana atunci. Dar nu am pierdut nici un pariu. Nici unul. De obicei pariul era pe masa de pranz, dar miza era alta. Daca reuseam sa vand unde si cui imi arata Gica Contra, ii inchideam gura si castigam restul echipei de partea mea, echipa care ma privea ca pe un zeu, dupa ce castigam pariurile. Daca as fi pierdut, pierdeam TOATA echipa. Insa am reusit de fiecare data. Si credeti-ma ca am avut tot felul de incercari. Am vandut in vulcanizari, pe strada, in birouri, am sunat la mii de sonerii si am abordat pe ABSOLUT oricine. Am vandut chiar si unei batrane care nu putea sa stea dreapta si care abia auzea si pentru a plati, a trebuit sa desfaca nodurile batistei in care isi tinea banii. Batrana a cumparat un breloc de chei dupa care fluieri daca iti pierzi cheile iar el iti raspunde sonor. Si fac pariu ca batrana nu putea sa fluiere.

Fac o mica paranteza. Daca vrei sa te bucuri de experienta mea de VANZATOR, apasa aici. Vei gasi cartea mea despre vanzari pe care o poti comanda usor. Deasemenea, imi poti lasa datele tale si iti pot trimite ofertele mele speciale si articole noi.

In anul 2 de facultate eram deja managerul unei firme de distributie si aveam in echipa circa 30 de agenti.

Apoi am condus la nivel national, din Bucuresti, echipe ale unor firme din domeniul financiar. Am construit practic acele sisteme.

Din 2008 sunt antreprenor.

In viata, am facut o mie de lucruri grozave, chiar si primul meu milion de Euro facturat in grupul meu de firme in sezonul 2011-2012. Dar am facut si o mie de greseli, inclusiv aceea ca am cheltuit milionul.

Am cateva diplome la care tin mult inclusiv una de la MIT si alta de la Harvard.

Am inchis firme si am deschis firme. Am facut multe lucruri si inca repar greseli din trecut.

Am trei copii minunati si o sotie pe care o iubesc si langa care traiesc fericit.

Da, in poza e baietelul meu cel mic 🙂

Povestea mea continua acum. Iar cel mai bun produs al meu la care lucrez continuu sunt eu. Am si o carte in care mi-am pus toata experienta si o groaza de date scoase din interactiunea mea cu mediul de business. Prezentarea ei o poti gasi aici.

Va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat sa slefuiesc acest produs.

VA MULTUMESC!

P.S. Nu cred ca e atat de important. Dar am uitat sa va zic ca am si un catel. E un metis si mi-i draga, caci e o ea, pentru ca se lasa trasa de urechi de baietelul meu cel mic si pentru ca imi aduce papucii. Dar niciodata pe amandoi. De fapt, niciodata nu gasesc perechea papucului pe care mi-l aduce. Decat atunci cand vrea ea. Dar mie tot imi e draga.

Da, am avut si am o viata plina de experiente din care am invatat si pe care le-am pus si le pun in produsele si trainingurile mele.

Spor, tuturor!

Cu drag,

Mircea