Trebuie sa insisti! Follow-up!

Daca vrei sa schimbi ceva in viata ta, daca vrei sa reusesti ceva in viata, insista! Follow-up, follow-up, follow-up! Daca ceva reuseste din prima incercare sansele sunt maxime sa fi fost doar o intamplare, pentru ca in general, ai nevoie de esec pentru a intelege succesul! SPOR, TUTUROR!

Asta era menit sa fie un articol scurt si energic. Dar focus-grup-ul meu de fani mi-a transmis sa mai scriu cateva cuvinte pe tema asta, fie pentru ca le place tema, fie pentru ca le place cum scriu eu.

Si atunci zic, jumatate din oameni incearca doar o data si apoi renunta. Adica 44% renunta dupa prima incercare. Statistica spune ca pentru a vinde, este necesara o serie de 5 follow-up-uri, in medie. Deci, in mod justificat, nu toata lumea este sus, pentru ca majoritatea renunta la prima incercare si ramane … jos.

Sigur ca subiectul este aplicabil in vanzari, in mai mare parte decat in orice. Unde prospectarea, ofertarea si follow-up-ul sunt legi si fac parte dintr-un circuit imuabil. Dar si in viata de zi cu zi.

Adica, iti place o fata. Sa ii zicem Eva. Tu te uiti la ea, dar renunti dupa prima privire pe care i-o arunci iar ea, frumoasa si curtata des, cu pretentii de la posibilii pretendenti, iti raspunde rece. Normal, de altfel, evolutia si biologia o obliga pe Eva sa faca un triaj serios si asta ar trebui sa fie o provocare pentru inteligenta ta, daca nu vrei sa te dai batut. Si te mai miri de ce fetele frumoase au langa ele tot felul de oameni ciudati, dar care au avut curajul sa insiste.

Sau vrei un job bun. Dar dupa primul interviu la care ai intalnit un potential angajator plictisit, sa ii zicem domnul Geo, care nu te-a placut, renunti si accepti oferta lui Nea Nicu, varu’ mamei sa te faci contabil la el la firma. Si asa te trezesti la 50 de ani cu o sotie care te-a ales ea pe tine, care ti-a facut si 2 copii si a venit la pachet cu soacra-ta si cu rate pe toata viata la apartament si la masina si te intreb: nu mai bine mai trageai aer in piept odata si ii luai mintile Evei si mai apoi lui domnul Geo si faceai diferenta? Zic si eu, ce te costa sa insisti? Adica, care ar fi cel mai rau lucru care ar putea sa ti se intample? Sa-ti iei 4 NU-uri statistice de la Eve si domni Geo iar la a cincea incercare sa reusesti?

Apropos, stii ca ai putea sa fii cel care se afla in partea de sus a mediei si sa nimeresti din prima? Pentru asta recomand cititul si am si o propunere pentru tine. De fapt 3. Le gasesti aici.

Spor, tuturor!

Cu drag,

Mircea