Hai bă la treabă!!!

De ce cred eu ca antreprenoriatul va salva lumea. Efectiv.

Pentru ca daca enumeram toate progresele omenirii ele sunt realizate de antreprenori. Pentru ca nu am fi avut niciodata curentul electric, zborul, masinile electrice, etc fara ei. Pentru ca scrisul si matematica, cercetarea si inca o data, PROGRESUL a aparut ca urmare a unor impulsuri atat de puternice incat cei ce le-au primit nu au rezistat si le-au urmat cu orice risc. Inclusiv acela de a fi ars pe rug, vezi Giordano Bruno si toata prigoana Inchizitiei care a ars pe rug atatea „vrajitoare” care de fapt erau vindecatoarele vremii. Motiv pentru care atat de multe informatii utile despre legatura noastra cu natura si homeopatie s-au pierdut.

Zilele astea discutam cu un bun prieten despre lume si mersul ei. El aratandu-mi o ingrijorare crescanda vizavi de coronavirus, suprapopulare, arme nucleare, poluare, etc, atacand tema foarte stiintific si corect. Eu contracarand cu speranta mea in oameni. In antreprenori. Total nestiintific si oarecum incorect fata de el. Constienti fiind amandoi de raportul Yin si Yang si esafodand continuu el cu crize, eu cu „despre-cum-omenirea-a-crescut-si-trecut-prin-ele”, ne-am adancit in niste bere germana fara alcool savurand bucataria italiana a restaurantului in care poposisem.

In concluzie, discutia respectiva m-a adus aici construind aceasta postare. Cred in voi antreprenori. In voi oameni frumosi care aveti idei. Care trageti catre implinirea menirii voastre cu orice risc. Chiar daca lumea va arata cu degetul, chiar daca sunteti la cateva secunde de faliment, chiar daca va consumati orice farama de energie si va luptati cu toti cei din jurul vostru, CRED IN VOI! Voi sunteti cu adevarat speranta omenirii. Fara voi, inca am culege fructe din copaci, am dormi in pesteri si ne-am ascunde de lupi.

Omenirea e inca in adolescenta. Desi traim cele mai frumoase vremuri ale ei, inca exista foamete, crima, razboi, politica. Dar pentru fiecare problema e cate un Steve Jobs, Elon Musk, Tesla, Vlaicu.

Nu dormitul pe birou si ascunsul de munca ne vor salva. Nu frica de oprobiul public sau teama de mama si tata vor aduce urmatoarea inventie a omenirii. Asa ca hai bă la treabă! Hai bă sa rupem orice bariera si sa inventam o data teleportarea, sa eradicam foametea, sa emigram pe Marte si sa ne facem mamele nemuritoare!

Hai bă!

P.S. Daca aveti nevoie de un fundal muzical ascultati asta, dar va rog, va rog, tare, cat se poate de tare, cu batut din picior si dat din cap: https://www.youtube.com/watch?v=nrIPxlFzDi0