Reteta. Se ia o depresie, se arunca in blender si se toarna peste ea pasii 1, 2 si 3.

Astazi am avut o discutie cu un domn care a venit special de la cateva zeci de kilometri pentur a vorbi cu mine. Nu e mare lucru, am o groaza de clienti care fac asta in mod curent. Insa, domnul de fata nu a venit pentru ca are un business de pus pe roate sau pentru ca a vrut sa atraga fonduri din surse nerambursabile. Domnul in cauza nu are, de fapt, nici vreo afacere pe care sa o pastoreasca ci doar nu se mai regaseste. O doamna careia ii multumesc, din cadrul JCI Craiova, m-a recomandat ca fiind un posibil om care sa il ajute. De aceea, dansul a venit special, pentru mine, desi situatia lui materiala este grava. Insa a venit probabil, tocmai din acest motiv, motiv langa care se adauga si faptul ca familia lui se destrama, nu reuseste sa isi gaseasca un job si desi vroia sa para ca inca stapaneste situatia, tremurul mainilor il dadea de gol. Pentru dansul, am facut 2 lucruri: i-am dat un numar de telefon unde sa sune si sa mearga la un interviu promitandu-i ca daca nu functioneaza acolo ii voi mai da altele, iar apoi, cel de-al doilea lucru, i-am oferit reteta mea sigura, testata si care a avut rezultate in diferite cazuri pentru diferite persoane.

M-am gandit ca nu e singurul. De aceea, am facut un mic rezumat mai jos cu elementele retetei:

  1. Scrie-ti pe o foaie sau pe o agenda obiectivele. Indiferent unde incepi sa scrii, pregateste-te sa pastrezi si sa modifici in mod curent ceea ce ai scris, deci gandeste o metoda de a pastra informatiile. Daca e o agenda, e usor. Daca insa e o foaie, pastreaz-o in portofel sau pune-o intr-un loc vizibil, bine prinsa, ca sa nu zboare, un loc accesibil tie in mod zilnic, precum oglinda sau biroul. Obiectivele nu trebuie sa fie SMART in prima faza. Le vei rafina in timp, urmând ceilalti doi pasi ai retetei. Insa trebuie sa fie complete. Ma refer aici ca trebuie sa acopere orice zona a vietii tale unde simti ca lucrurile nu sunt asa cum ai vrea. Trebuie sa simti ca odata inceputa, povestea asta iti va putea schimba viata. Banii, viata de familie sau sociala/sexuala, cariera, iubirea, hobby-urile, etc… Toate isi pot gasi locul intre obiectivele tale. Pleaca de la idealul tau de viata. Unele lucruri vor iesi din lista ta curând fie pentru ca le vei implini, fie pentru ca vei intelege ca nu sunt importante. Altele le vei rafina mult timp, pana vei intelege cum sa le implinesti si de ce trebuie sa o faci.
  2. Roaga-te. Indiferent care e Dumnezeul tau sau daca ai unul, FA-O! Nu are nici o importanta daca esti ateu sau musulman, poti gasi o cale sa te adresezi cuiva, chiar daca doar arunci in eter, un gand, bine structurat. Când spun roaga-te, ma refer la a lua fiecare obiectiv gasit prin procedeul de mai sus si la a-l memora pentru a-l introduce in asa zisa rugaciune. Inca o data… ii spun rugaciune caci este cea mai apropiata forma de metoda pe care o cunosc pentru aceasta actiune. Tu insa poti sa ii spui cum vrei, atata timp cat in fiecare zi, dimineata si seara inainte de culcare, iti vei repeta in gand, cu credinta ca vei gasi sau ti se va trimite calea, toate obiectivele gasite la pasul 1. Ce vei obtine aici? In primul rand constientizarea lor permanenta, prioritizarea lor, asumarea unei directii, trecerea la actiune imediat ce vei sesiza o oportunitate in vreuna din directiile stabilite de tine ca fiind prioritare, încrederea in sine ca urmare a repetarii si obisnuintei capatate de a fi acolo, in si cu obiectivele tale si nu in ultimul rand, putere. Putere pentru a face, atunci când trebuie, ceea ce trebuie. Deci, in fiecare zi, dimineata si seara, roaga-te, vizualizând pe rand fiecare obiectiv, asa cum TE VA TRANSFORMA EL, odata implinit.
  3. Zilnic, la fiecare 2 ore, fa acelasi lucru ca la pasul 2, doar ca folosind o lista scurta. Prin scurta ma refer la rafinarea fiecarui obiectiv pana la unul sau cateva cuvinte. E de ajuns sa le repeti ca pe o mantra, vizualizând la rostirea in gand sau cu voce tare daca se poate a fiecarui cuvant cheie, a povestii din spatele cuvântului. Spre exemplu, daca una din directiile tale generate de obiective este una financiara, poti sa rafinezi totul folosind cuvântul „bunastare”. E de ajuns sa il spui si sa vizualizezi pe scurt imaginile pe care ti le inspira. De asemenea, intr-o succesiune bazata pe prioritate, fa la fel cu toate obiectivele tale, fie ca le iei individual, fie ca le inscrii in clase si alegi un cuvant cheie pentru fiecare clasa. Stiu ca pare greu, sa faci asta la fiecare 2 ore, dar avand in vedere rezultatele, cred ca vei gasi solutia de a o face: reminder pe telefon din 2 in 2 ore, indiferent unde esti si ce faci, iti poti cere voie sa iesi un pic sau sa iti repeti in gand cuvintele cheie, vizualizând imaginile pe ca le inspira acestea.

In urma celor 3 pasi, ar trebui sa ai:

  1. o agenda sau o foaie cu o lista de obiective,
  2. 2 rugaciuni zilnice, dimineata si seara, in timpul carora vizualizezi detaliat cum vei fi, ce vei face si ce vei avea odata ce obiectivele se împlinesc,
  3. o serie de „remindere” scurte, la fiecare 2 ore, insotite de vizualizari scurte, de cateva secunde (deci totul ar trebui sa dureze maxim 10-15 secunde) pentru fiecare obiectiv.

Aceasta reteta a functionat fara gres la oricine a folosit-o întocmai. Am exemple nenumarate atat de oameni cat si de metode similare folosite de alte persoane. Metoda mea nu e nici foarte diferita si nici cu nimic mai prejos decat cele prezentate de majoritatea liderilor motivationali sau de fenomenul The Secret. Pana la urma, nu spun nimic altceva decat ca odata ce nu te mai minti singur, iti stabilesti o directie si o urmezi fara preget, vei ajunge undeva, poate nu chiar la capatul drumului propus, dar sigur vei parcurge majoritatea itinerariului. Si in viata dragilor, nu e despre destinatie, ci despre drum!

Asa ca e bine.

Spor in toate,

Cu drag,

Mircea!

2 raspunsuri

Comentariile sunt închise.