Esenta.

Ati auzit de accidente de masina? Adica, nu e ceva nou, ele se petrec des, in mod curent… pana mai deunazi erau pline stirile de la ora 5 de ele. Uite asa, pleaca de acasa si dupa cateva ore te suna cineva si cu o voce stinsa, oarecum pe departe incearca sa iti spuna ceva. Tu nu intelegi in prima faza despre ce e vorba. Apoi crezi ca e o gluma. Cand in sfarsit intelegi, un val de adrenalina iti inunda corpul, o caldura intensa te patrunde iar doua maini nevazute te sugruma incet.

Insa totul este iremediabil. Orice gand, remuscare, dorinta de-a ta sunt in van. Nimic nu poate sa schimbe lucrurile, nimic nu ii poate aduce inapoi. O multime de lucruri le reclama prezenta sau ii evoca. Dar ei sunt plecati pentru totdeauna.

O camasa lasata pe capul patului. Inca purtand parfumul…

Apoi telefonul, lucrurile pe care le aveau la ei… portofel… cateva biletele si poze pe care le pastrau in compartimentele „secrete” ale acestuia, momente de fericire incastrate in timp cate iti fac sa tasneasca lacrimi din suflet…

Si cu toate astea noi ne pastram meschini, mici si absolut incorigibili, intransigenti pana la sange de fiecare data. Pentru nimic. Cand suna telefonul ACELA e prea tarziu. Nu mai e loc de compromisuri desi v-ati vinde sufletul sa ii aduceti inapoi. Ati face orice, promiteti orice, va rugati la Dumnezeu, ati da orice aveti pana la piele… numai sa ii aduceti inapoi, insa nimic nu mai poate repara nimic.

Imi pare rau ca am facut asta. Insa daca macar unul singur dintre voi ati mers in camera cealalta unde celalalt dintre voi doi se uita singur la televizor si l-ati imbratisat plini de iubire si de constiinta faptului ca nu stiti ce poate sa se intample maine si ca maine va veni o data si o data sub o forma sau alta… chiar daca nu e omul cu care vreti sa va petreceti viata, dar macar o singura data ati simtit ca il iubiti… AM FACUT BINE!

Imi pare rau ca am facut asta, dar daca macar unul dintre voi va petrece cateva clipe luand o decizie pe care de mult trebuia sa o ia, decizie care il va elibera, il va scoate din relatia aia toxica, ii va scoate din inima omul ala care i-a stors inima de bucurie…. o decizie care ii va schimba viata si il va apropia de drumul sau… AM FACUT BINE!!!

Imi pare rau ca am facut asta. Dar prea multi dintre voi lancezesc in lentoarea unui weekend prelungit si lasa sa se stinga scanteia pe care deunazi o simteau un ei. Prea multi dintre voi renunta inainte de capatul drumului. Prea multi dintre voi abandoneaza lupta inainte sa inceapa. Daca macar unul dintre voi se ridica in picioare si isi strange pumnii spunandu-si in sine „AM SA FAC ASTA! POT SA FAC ASTA!!!”, atunci AM FACUT BINE!

Va iubesc oameni buni. Iubiti-va si voi!