Statistica fericirii romanesti

 

Deci cum e posibil ca marea firma Total Soft sa plateasa salarii mai mari in Romania decat in Austria, pentru aceeasi pozitie, iar in Austria sa primeasca sute de CV-uri pentru ea si la noi doar cateva zeci?!?

Si in acelasi timp in World Happiness Report pe noi sa ne bata Trinidadul si Uzbekistanul?!?

Inteleg sa ne bata Trinidadul unde avem apa, soare si festival. Si petrol. Dar Uzbekistanul?!? Aici gasim nisip si vecini naspa: Afganistanul de exemplu. E ca si cum ai fi vecin de palier cu un manelist nasol si tu ai delira de fericire. Pai nu stii ca de vineri pana luni ai program de manele si de marti pana joi de scandal? Ca de-aia l-ai si dus pe ala micu’ la a’ batrana ca sa fii sigur ca nu se ia ceva si la el… Asa sunt astia din Uzbekistan.

DAR, NOI, FRATILOR, NOI, CE AVEM?!? Bine, stiu ce avem. O sa imi povestiti despre sistemul de sanatate, ala de educatie, ca justitia e asa si ca economia pe dincolo. Dar, nu, de data asta nu va las. Pentru ca eu stiu ca puteti mai mult, ca aveti puterea sa sfintiti locul, ca nu stati cu mana intinsa si ca va bucurati de ceea ce aveti. Si sondajele astea, clar au gresit ceva. Pai nu?!? Daca erau grila, era mai bine, macar dadeam cu banul. Asa, ce sa zicem? Ca ala din fata nici nu ne-a lasat sa ne uitam si am raspuns asa, nah ce-am stiut si noi? De-aia au iesit sondajele asa si ne-au scos astia dupa Uzbekistan. Auzi, da aia or fi avut tot grila?

Nu, pe bune…

Cu drag,

Mircea